Tillbaka till Insights

God Jul och Gott Nytt År

Christopher Bell Blomquist
F5673DA8 7DB0 46F3 A23A CA2900214608
© Scotwork

Så börjar 2021 lida mot sitt slut, vi ägnar trevliga dagar tillsammans med nära och kära, även om det kan bli med lite mer hänsyn och mellanrum på besöken beroende på avstånd och den rådande pandemin.

God mat, gott sällskap är viktiga små kryddor i julstöket tillsammans med julklappar, barn och barnbarn som snabbt växer och som tar sina olika karriärsteg i ett helt annat samhällsklimat än när jag var i samma ålder.

Tiderna har förändrats, än mer de senaste två åren, mycket kommer att förändras framöver om man funderar lite på allt som sker.

Ser man tillbaka på 2021, så skall vi absolut inte klaga, trots all turbulens beroende på pandemin, så får vi bara mer och mer att göra, tittar vi på 2022, så ser det bättre ut på många vis.

En stor skillnad nu i förhållande till för ett år sedan är att de flesta företagen har funnit sig en strategi i hur de skall hantera den nya vardagen och ta höjd för hur man kan både jobbar och skyddar sina medarbetare.

 

Arbetsmarknad, näringsliv, börsen, fastighetspriser, energipriser, resor, fritidshus, semester mm har alla stigit i värde och kostnader, det är inte mycket jag kan komma på som inneburit ett lägre pris sen tidigare.

Inflationen sägs vara tillfällig, något som i första hand har med pandemin och obalansen i vår handelsbalans att göra, riktigt så enkelt är det nog inte, vi får nog räkna med inflation ett tag till om man frågar runt lite.

Världspolitiskt så händer det en hel del, Ryssland, USA och EU behöver komma överens, här i Sverige så är det ett år kvar till valet, vilket gör att debatt klimatet kommer öka på en del.Ja, där finns en hel del att fundera på, för vår del, så skall jag njuta av dessa dagar fram till årsskiftet, sen drar det igång igen till det bättre.

Låt oss önska oss alla runt omkring här hemma och globalt en riktig fin jul, samt ett riktigt gott nytt 2022.

Christopher Bell Blomquist
Managing director Scotwork Sweden
BellBlomquist Consulting.
www.scotwork.se

 

 

Christopher Bell Blomquist
Mer från Christopher Bell Blomquist:
Omförhandling av avtal?
Mind The Gap
Tillbaka till Insights

Prenumerera på vår blogg

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. We value your privacy. For more information please refer to our Privacy Policy.